Точена пролетна баница с булгур

06/02/2014
Ivanka
отIvankaНовак252
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции16
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 723
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг3.7 от 5

Необходими Съставки

  • брашно - 500 г
  • булгур - 100 г
  • спанак - 300 г (лапад, киселец, лобода, коприва)
  • олио - 1 ч.ч.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесваме тесто за баницата от брашното, вода и малко сол.

Разточваме тестото на тънки кори и леко ги препичаме на печка, след което ги завиваме с кърпа, за да омекнат.

Измиваме и сваряваме булгура в подсолена вода и след това го оцеждаме в гевгир.

Измиваме и нарязваме на дребно спанака. Задушаваме го с 1-2 с.л. олио и малко вода заедно с булгура.

В тава намазана с олио нареждаме корите и между тях ръсим с мазнина и плънка, като последната кора поръсваме само с мазнина.

Печем баницата върху печка до зачервяване от долната страна, след което я обръщаме за да се изпече и от другата страна.

Готовата баница поръсваме с вода и покриваме с чиста кърпа за 15-тина минути.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!