Точена пролетна баница с булгур

06/02/2014
Ivanka
отIvankaНовак252
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции16
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 448
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3.7 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесваме тесто за баницата от брашното, вода и малко сол.

Разточваме тестото на тънки кори и леко ги препичаме на печка, след което ги завиваме с кърпа, за да омекнат.

Измиваме и сваряваме булгура в подсолена вода и след това го оцеждаме в гевгир.

Измиваме и нарязваме на дребно спанака. Задушаваме го с 1-2 с.л. олио и малко вода заедно с булгура.

В тава намазана с олио нареждаме корите и между тях ръсим с мазнина и плънка, като последната кора поръсваме само с мазнина.

Печем баницата върху печка до зачервяване от долната страна, след което я обръщаме за да се изпече и от другата страна.

Готовата баница поръсваме с вода и покриваме с чиста кърпа за 15-тина минути.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар