Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Хайвер»Картофен хайвер

Картофен хайвер

IvankaIvanka
Новак
2524121k
Картофен хайвер1 / 2
07/02/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • картофи - 500 г
  • праз - 1 стрък
  • яйца - 2 бр.
  • маслини - 150 г
  • олио - 5 с.л. (зехтин)
  • лимони - 1 бр. (сок)
  • магданоз - 1/2 вр.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме яйцата, а след това сваряваме и картофите.

Обелваме картофите и горещи ги намачкваме с вилица. Към тях прибавяме настъргани сварените жълтъци, ситно нарязаните праз и магданоз, растителното масло. Разбиваме получената смес.

Подправяме с прясно изцеден лимонов сок, сол и черен пипер.

Украсяваме предястието с маслини и кръгчета от белтъка на яйцата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: