Пълнени миди с ориз

08/02/2014
Кристина Черникова
отКристина ЧерниковаДарт Вейдър3141037
Приготвяне20 мин.
Готвене70 мин.
Общо90 мин.
Порции7-8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 768
  • Преглеждания за месеца117
  • Преглеждания за седмицата29
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете мидите и ги оставете 1 час във вода. Поставете ги в съд с 1.5 ч.ч. вода. Варете, докато мидените черупки се разтворят леко.

Отцедете получения бульон и го запазете. Задушете нарязания на дребно лук в мазнина. Добавете половината ориз, разбъркайте и налейте бульона от мидите.

Прибавете разреденото с вода доматено пюре, сол и черен пипер. Напълнете мидените черупки с получената смес. Подредете ги в съд и изсипете отгоре останалия ориз, малко олио и 2 ч.ч. вода.

Варете ястието, докато водата изври. Поднесете мидите студени.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар