Gotvach.bg»Рецепти»Морски Дарове»Пълнени миди с ориз

Пълнени миди с ориз

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
31442742k
Пълнени миди с ориз1 / 2
08/02/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
90 мин.
Порции
7-8

Необходими Продукти

  • миди - 2 кг
  • олио - 1 ч.ч.
  • ориз - 1 ч.ч.
  • лук - 2 глави
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • сол - 2 с.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете мидите и ги оставете 1 час във вода. Поставете ги в съд с 1.5 ч.ч. вода. Варете, докато мидените черупки се разтворят леко.

Отцедете получения бульон и го запазете. Задушете нарязания на дребно лук в мазнина. Добавете половината ориз, разбъркайте и налейте бульона от мидите.

Прибавете разреденото с вода доматено пюре, сол и черен пипер. Напълнете мидените черупки с получената смес. Подредете ги в съд и изсипете отгоре останалия ориз, малко олио и 2 ч.ч. вода.

Варете ястието, докато водата изври. Поднесете мидите студени.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
54
40
31
20
10
Дай твоята оценка: