Gotvach.bg»Рецепти»Морски Дарове»Миди в доматен сос

Миди в доматен сос

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
31442842k
Миди в доматен сос1 / 2
08/02/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • миди - 600 г
  • лук - 2 глави
  • целина - 1 глава
  • брашно - 1 к.ч.
  • моркови - 2 бр.
  • домати - 3 бр.
  • чесън - 1 глава
  • олио - 1 ч.ч.
  • сол - 1 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • дафинов лист - 2 бр.
  • черен пипер - 1 щ.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеленчуците се нарязват на ситно и се задушават в мазнина. Към тях се добавят брашно, настъргани домати и подправки.

Налива се вода и сместа се оставя на умерен огън за 15 минути. Полученият сос се прецежда, а зеленчуците се смилат до каша.

В намазнена тавичка се слагат измитите мидени ядки и се заливат с гъстия сос. Ястието се пече 25 минути на умерена фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: