Пълнени сухи чушки с боб на баба

08/02/2014
Topatoот TopatoНовак / Автор
"Класика в жанра - пълнени чушки с боб по стара селска изпитана рецепта"
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции20
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо6 425
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг-
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • боб - 500 г. (шарен или бял)
  • чушки - около 20 (сухи)
  • лук - 2 глави
  • олио
  • чубрица
  • джоджен
  • сминдух
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бобът се накисва в студена вода за 5-6 часа, след което се вари 10 мин. Сменя се водата на боба и се вари до готовност.

След това се запържва лукът до омекване и се прибавя бобът към него. Разбърква се хубаво да прокипи с лука за няколко минути. Накисват се чушките в топла вода до омекване. Прибавят се подправките към боба и се пълнят чушките.

Слагат се в намазнена тава и се пекат в умерена фурна. След изпичането се поръсват отгоре със сминдух.

Добър апетит! (^_^)подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Ирина Андреева Jolie
Това е любимото ми зимно ястие.И баща ми много ги обича.Препечения им и опушен вкус и аромат не може с нищо друго да се сравни! :)
0
0
Ива
Ива
08.02.2014 14:42
Чушките са прекрасни, макар и на снимката да не изглеждат особено хубаво. И аз така ги правя.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв