Римска фокача

20/02/2014
Марина Норд
отМарина НордГотвач2685
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо947
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • брашно - 500 г
  • вода - 300 мл
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • мая - 7 г (суха)
  • червен лук - 1 глава
  • лук - 1 глава кромид
  • чесън - 4 скилидки
  • олио - 2 с.л.
  • розмарин - 3 с.л. (ситно нарязан или сух)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята и захарта се разтварят в половин чаша хладка вода. Брашното се пресява, прави се кладенче в средата и се сипват маята, солта, 1 супена лъжица зехтин и половината розмарин.

Останалата вода се добавя постепенно и се замесва тесто. Оставя се да втаса и след това се премесва.

Прехвърля се в намазана с мазнина тава, правят се симетрични вдлъбнатини и се покрива с нарязаният на колелца червен и обикновен лук, накълцания чесън и останалия розмарин.

Поръсва се със зехтин и се запича в предварително загрята фурна.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар