Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Фокача»Римска фокача

Римска фокача

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Римска фокача1 / 2
20/02/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • вода - 300 мл
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • мая - 7 г (суха)
  • червен лук - 1 глава
  • лук - 1 глава кромид
  • чесън - 4 скилидки
  • олио - 2 с.л.
  • розмарин - 3 с.л. (ситно нарязан или сух)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята и захарта се разтварят в половин чаша хладка вода. Брашното се пресява, прави се кладенче в средата и се сипват маята, солта, 1 супена лъжица зехтин и половината розмарин.

Останалата вода се добавя постепенно и се замесва тесто. Оставя се да втаса и след това се премесва.

Прехвърля се в намазана с мазнина тава, правят се симетрични вдлъбнатини и се покрива с нарязаният на колелца червен и обикновен лук, накълцания чесън и останалия розмарин.

Поръсва се със зехтин и се запича в предварително загрята фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: