Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Фокача»Пикантна фокача с пармезан

Пикантна фокача с пармезан

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Пикантна фокача с пармезан1 / 2
26/02/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • брашно - 250 г
  • вода - 150 мл
  • сол - ½ ч.л.
  • захар - 1 щипка
  • пармезан - 150 г (настъргано) сирене
  • зехтин - 2 с.л.
  • мая - 10 г (суха)
  • розмарин - 1 с.л.(нарязан)
  • люти чушки - 1 бр. (ситно нарязана)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята и захарта се разтварят във водата. Брашното се пресява и в средата се прави кладенче. Сипват се солта и разтворената мая. Покрива се и се оставя да втаса.

Тестото се премесва, прехвърля се в намазана с мазнина тава и се оставя да втаса отново. Пече се в предварително загрята фурна.

Когато е наполовина готова, фокачата се намазва със зехтин и се поръсва със сиренето и лютата чушка. Връща се във фурната и се пече до пълна готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: