Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Плосък Хляб»Индийски питки чапати

Индийски питки чапати

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k69k
Индийски питки чапати1 / 2
09/02/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
120 мин.
Порции
5
"Традиционни индийски плоски питки Чапати, които можете да си приготвите от пълнозърнесто брашно!"

Необходими Продукти

  • пълнозърнесто брашно - 250 г
  • вода - 150 мл
  • сол - 1 щипка
  • масло - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява. Добавя се солта и постепенно и водата, като се замесва еластично тесто. Тестото се оставя да почива и след около час се премесва върху поръсена с брашно повърхност.

Разделя се на 10 топки, които се разточват на тънки питки. Запичат се от двете страни върху нагрят сач или тиган с дебело дъно.

Готовите индийски питки Чапати се намазват с масло, нареждат се една върху друга и се завиват с кърпа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Чапати хляб се меси с гореща вода и поне два вида брашно/ако нямаме чапати брашно/
10.08.2023 18:57
vili
vili
А за 18 порции?
18.02.2014 16:20
1
1
1
Покажи всички подкоментари