Арменски лаваш

09/02/2014
Марина Норд
отМарина НордГотвач2685
Приготвяне20 мин.
Готвене100 мин.
Общо120 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 393
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3.8 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • брашно – 3 ч.ч.
  • вода – 200 мл
  • сол – 1 ч.л.
  • мая – 1 ч.л.
  • захар – ½ ч.л.
  • олио – 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява и в средата се оформя кладенче. В него се слагат маята, захарта, солта и олиото. Водата се сипва постепенно и се замесва гладко тесто.

Покрива се с кърпа и се оставя да втаса. Тестото се премесва върху посипана с брашно повърхност и се разделя на 10 топки. Покриват се с кърпа и се оставят да втасат.

Всяка топка се разточва на тънка питка и се пече от двете страни върху нагрят сач или тиган. Питките се редят една върху друга и се покриват с кърпа.
подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Мими Събева
Мими Събева
12.04.2017 07:53
Благодаря за рецептата!ЛАВАШа става страхотен и вкусен.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв