Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Фокача»Фокача с ароматни треви

Фокача с ароматни треви

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Фокача с ароматни треви1 / 2
17/03/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • вода - 200 мл
  • сол - 1 ч.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • мая - 1/3 кубче
  • маслини - 15 бр. (без костилки)
  • лук - ½ глава
  • риган - ½ ч.л.
  • мащерка - ½ ч.л.
  • сусам - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята, солта и 2 с.л. брашно се разтварят във водата. Брашното се пресява и в средата се прави кладенче. Сипва се маята и зехтинът.

Замесва се еластично тесто, което се покрива и се оставя да втаса. Когато е готово тестото, се премесва върху посипана с брашно повърхност, като се добавят нарязаният на тънки полумесеци лук и маслините.

Премества се в намазана с мазнина тава, правят се симетрични вдлъбнатини, намазва се с мазнина и се поръсва с подправките и сусамовите семена. Пече се в предварително загрята умерена фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: