Фокача с чеснов зехтин

23/02/2014
Марина Норд
отМарина НордГотвач2685
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 325
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

  • брашно – 300 г
  • прясно мляко – 150 мл
  • захар – ½ ч.л.
  • сол – 1 ч.л.
  • морска сол – 1 ч.л.
  • зехтин – 4 с.л.
  • мая – 3 г (суха)
  • чесън – 5 - 6 скилидки
  • мащерка – 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята и захарта се разтварят в прясното мляко. Брашното се пресява и в средата се прави кладенче. Сипват се солта, половината мащерка и чесновият зехтин, приготвен от пасиран чесън и зехтин.

Разтворената в млякото мая се сипва постепенно и се замесва еластично тесто. Оставя се да втаса и след това се премесва върху посипана с брашно повърхност. Тестото се слага в намазана с мазнина тава, правят се симетрични вдлъбнатини, покрива се и се изчаква да втаса пак.

Фокачата се намазва със зехтин, посипва се с мащерка и морска сол и се запича в предварително загрята фурна.подобни рецепти тук

5 3
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар