Торта с ябълки, ванилов крем и киви

10/02/2014
Анонимен
отАнонименНовак1
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 746
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • За тестото
  • яйца - 6 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 2 ч.л.
  • За първия крем
  • ванилов крем - 1 бр.
  • прясно мляко - 500 грама
  • захар - 3 с.л.
  • масло - 200 г
  • галаретка - половин пакет (лимон)
  • За втория крем
  • ябълки - 10 - 12 бр.
  • галаретка - 1 (лимон/портокал/кайсия)
  • захар - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тестото:
Разбивате белтъците до получаване на пяна. Добавяте захарта и 1 по 1 жълтъците до получаване на яйчна основа. Брашното разбърквате с бакпулвера и постепенно слагате в яйчната смес.

Във формата за печене слагате хартия за печене и изливате тестото - печете 35 мин. на 170 градуса.

За първия крем:
Сварявате млякото и слагате захарта. Прибавяте крем ванилия и бъркате непрекъснато. Накрая слагате половин пакет Галаретка.

След изстиване прибавяте постепенно масло или маргарин.

За втория крем:
Обелвате ябълките и ги нарязвате на парченца. Задушавате на слаб огън до пълно омекване. Прибавяте захар и Галаретка о чакате да изстине.

Формиране:
Охладената торта режете наполовина. Слагате половината ябълки, заливате с крем ванилия. Отгоре слагате 2-рия блат и подреждате ябълките и заливате с останалия крем. Накрая слагате парченца киви или други плодове.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар