Супа от бакла

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k3k
Супа от бакла1 / 2
27/06/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Днес ви предлагаме един интересен вариант за вкусна супичка от бакла"

Необходими Продукти

  • вода - 1.25 л
  • бакла - 1 1/2 ч.ч. (300 г), зряла, кисната 12 часа и изцедена, измита
  • резене - малка връзка
  • люти чушки - 1/2 бр., почистена от семето
  • сол - на вкус
  • хляб - 4 филийки, препечени
  • зехтин - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Баклата се слага да къкри на слаб огън около 3 часа. След 1 1/2 часа се добавя резенето и лютата чушка.

Разбърква се, така че възможно повечето от зрънцата да станат на пюре.

Ако супата се прекалено гъста, се добавя вода. Поръсва се със сол, след като се свари добре баклата.

Препечените филийки се ръсят със зехтин и се слагат в купички, след което се заливат със супата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
50
42
31
20
10
Дай твоята оценка: