Патладжани с доматен сос и сирене

15/03/2014
Maria  Toncheva
отMaria TonchevaНовак6301
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 592
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • патладжани - 4 бр.
  • сол - 1 с.л., едра
  • домати - 1 2/3 ч.ч. (400 мл), от консерва
  • зехтин - 4 с.л.
  • каперси - 1 с.л.
  • босилек - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • моцарела - 60 г, на кубчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се режат на четвъртинки. Оставят се да се отцеждат в гевгир и се осоляват. След около час се слагат във форма за печене. Фурната се загрява предварително до 150 градуса.

Доматите, зехтинът, каперсите и босилекът се слагат на умерена температура, до получаването гъст сос.

Патладжаните се заливат със соса и сиренето. Пекат се около час, или докато омекнат.

подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!