Gotvach.bg»Рецепти»Морски Дарове»Запеканки»Печени раци в млечен сос

Печени раци в млечен сос

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
31442842k
Печени раци в млечен сос1 / 2
11/08/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Раци ако не сте опитвали, сега е вашият шанс - уникално вкусно ястие е това"

Необходими Продукти

  • раци - 300 г сварено месо от раци
  • гъби - 50 г
  • кашкавал - 50 г
  • масло - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 щ.
  • сол - на вкус
  • ЗА СОСА
  • брашно - 1 с.л.
  • масло - 1 с.л.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • лимонов сок
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете брашното в малко масло. Добавете прясното мляко и осолете. Бъркайте соса, докато кипне и отстранете от котлона.

Подправете с лимонов сок. Задушете гъбите в масло. Смесете ги с надробеното месо от раци и млечния сос.

Овкусете с червен пипер и сол. Наръсете с настърган кашкавал и разтопено краве масло.

Сложете ястието в предварително загрята фурна за 15 минути. Сервирайте с пресни зеленчуци.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: