Боб с наденица в гювеч

12/02/2014
Росица Стояноваот Росица СтояноваИноватор / Автор
"Класическа българска вкусотия за боб с наденица и ароматни подправки в глинен гювеч."
Приготвяне20 мин.
Готвене150 мин.
Общо170 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо14 856
  • Преглеждания за месеца231
  • Преглеждания за седмицата20
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4,8 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисва се боба поне час-два предварително (може и от предната вечер). Сварява се, като 3 пъти се сменя водата на всеки 15-20 мин.

Нарязва се наденицата и се запържва за 5 минути с малко мазнина. Нарязват се чушката, морковите и лука на кубчета.

После се подреждат в гювеча ред боб, ред от останалите продукти (наденица, лук, чушки, моркови, домати, подправки), ред боб, ред продукти и така докато се напълни гювеча.

Добавя се олиото (2-3 супени лъжици) и вода до половината. Слагате в студена фурна на 180 градуса поне за 1:30 ч.подобни рецепти тук

5 5
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Християна Акиванова
Много вкусно стана така с наденицата.
3
0

Виж всички коментари или напиши такъв