Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Студена грахова супа

Студена грахова супа

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6301k3k
Студена грахова супа1 / 2
30/03/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4-5

Необходими Продукти

  • лук - 1 стрък, зелен, на тънко
  • зехтин - 2 с.л.
  • грах - 3 ч.ч. (375 г)
  • бульон - 1 л, зеленчуков
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • сметана - 1/2 ч.ч. (125 мл)
  • царевично брашно - 1 с.л., разтворено в 2 с.л. вода
  • босилек - 2 с.л.
  • Яйчени крутони
  • яйца - 2 бр.
  • сметана - 6 с.л., нискомаслена
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се запържва в зехтина, прибавя се бульонът, грахът и се поръсва със солта и черния пипер. Вари се около 15 мин. Прибавя се сметаната и брашнената каша. Бърка се непрекъснато и се добавя босилекът.

Яйчени крутони: Фурната се загрява предварително до 200 градуса. Намазва се малка тава за печене.

Яйцата се разбъркват със солта и пипера. Получената смес се залива в тавата и се пече около 15 мин., след което се режат на кубчета. В отделни купички се слагат от тях и се заливат със супата. Декорира се със зеления лук. Супата се поднася студена.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
51
40
32
20
10
Дай твоята оценка: