Супа от ядливи цветя

23/02/2014
Maria  Toncheva
отMaria TonchevaНовак6301
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо458
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • ядливи цветя - 120 г (маргарити, метличина, мимоза, люляк, трицветна теменуга, роза)
  • бульон - 1 л, зеленчуков
  • лук - 1 стрък, праз, бялата част, на тънки филийки
  • зехтин - 2 с.л.
  • картофи - 1 бр., сварен и намачкан
  • брашно - 1 с.л., с 3 с.л. вода по желание
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • хляб - препечен на кубчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Заделят се малко от цветчетата за украсата, а останалите се режат на много ситно.

Заливат се със зеленчуковия бульон около 10 мин. Празът се запържва, добавя се бульонът от цветя и намачканият картоф. Ако супата е рядка се добавя брашнена кашица.

Поръсва се със солта и черния пипер. Вари се около 10 мин., като се бърка непрекъснато. Супата се сервира с кротони и се декорира с листенца от цветя.
подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар