Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Супа от ядливи цветя

Супа от ядливи цветя

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6301k3k
Супа от ядливи цветя1 / 2
23/02/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • ядливи цветя - 120 г (маргарити, метличина, мимоза, люляк, трицветна теменуга, роза)
  • бульон - 1 л, зеленчуков
  • лук - 1 стрък, праз, бялата част, на тънки филийки
  • зехтин - 2 с.л.
  • картофи - 1 бр., сварен и намачкан
  • брашно - 1 с.л., с 3 с.л. вода по желание
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • хляб - препечен на кубчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Заделят се малко от цветчетата за украсата, а останалите се режат на много ситно.

Заливат се със зеленчуковия бульон около 10 мин. Празът се запържва, добавя се бульонът от цветя и намачканият картоф. Ако супата е рядка се добавя брашнена кашица.

Поръсва се със солта и черния пипер. Вари се около 10 мин., като се бърка непрекъснато. Супата се сервира с кротони и се декорира с листенца от цветя.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: