Гаспачо с чушки

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k3k
Гаспачо с чушки1 / 2
23/02/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4
"Ето ви нашата любима рецепта за гаспачо - ползвайте си я със здраве и апетит"

Необходими Продукти

  • хляб - 3 филии, престоял, без набухватели
  • зехтин - 4 с.л. + допълнително при сервиране
  • оцет - 2 ч.л., винен
  • сол - на вкус
  • домати - 6 бр., на едро
  • чушки - 1 бр., червени
  • краставици - 1 бр., обелена и нарязана на едро
  • яйца - 1 бр., твърдо сварено, на едро
  • чесън - 3 скилидки
  • вода - 4 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • крутони - на кубчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Хлябът се накисва в зехтина и оцета около 15 мин.

Доматите, чушката, краставицата, чесънът, яйцето и хлебната смес се блендират до получаването на гладка смес.

Ако сместа се окаже гъста се добавя водата.

Подправя се със сол и пипер, поръсва се със зехтина.

Гаспачото се поднася с крутони или препечен хляб.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
33
20
10
Дай твоята оценка: