Супа от леща и булгур

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k3k
Супа от леща и булгур1 / 2
11/03/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Двойно по-вкусна от обикновената супа от леща, защото сме добавили булгур - опитайте и ще се уверите и сами"

Необходими Продукти

  • булгур - 1 ч.ч. (150 г), на зърна
  • леща - 1 1/2 ч.ч.
  • сол - на вкус
  • лук - 2 глави
  • чушки - 1 червена, нарязана тънко
  • доматен сос - 1 ч.ч.
  • кисело мляко - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Булгурът се оставя да кисне около 30 мин. Изцежда се добре. Лещата се вари около 30 мин., като се добавя при нея булгура. Оставя се да врят около 30 мин.

Запържва се лукът и лютата чушка, които се прехвърлят в лещата и булгура. В средата се изсипва доматения сос и киселото мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: