Фарината със зеленчуци на грил

12/09/2014
Иларияот ИларияМастър Шеф / Автор
Приготвяне40 мин.
Готвене60 мин.
Общо100 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо560
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4,3 от 5

Необходими Съставки

  • брашно от нахут – 1 ч.ч.
  • вода – 1 ч.ч.
  • зехтин – 1 с.л.
  • сол – 1 щипка
  • патладжани – 1 бр.
  • тиквички – 1 бр.
  • червен лук – 1 глава
  • сушени домати – 20 г
  • пармезан – 1 ч.ч. (настъргано) сирене
  • мащерка – 1/3 ч.л.
  • розмарин – 1/3 ч.л.
  • черен пипер – 1/3 ч.л.
  • лимонов сок – 10 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Водата се затопля със солта и постепенно се добавя пресятото брашно. Разбърква се до гладка смес и се оставя да почине за два часа. Отстранява се получилата се пяна, добавя се зехтинът и се разбърква добре.

Сместа се изсипва в намазана с мазнина тава и се пече в предварително загрята фурна. Когато започне да се отделя от стените на тавата, фаринатата се изважда и отгоре се нареждат сушените домати и нарязаните на ивички тиквичка и патладжан, изпечени на грил.

На патладжана предварително се отстранява горчивината, като се нареже и се поръси със сол и се остави за половин час, а след това се отцеди. Посоляват се и се поливат с лимоновия сок.

Върху тях се нареждат колелца запържен лук. Поръсва се с пармезан и фаринатата се връща във фурната, докато се разтопи сиренето. Готовата фарината се поръсва с черен пипер, мащерка и розмарин.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Сиси
Сиси
13.09.2014 15:22
Страхотно
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв