Тортили с два вида брашно

16/02/2014
Марина Норд
отМарина НордГотвач2685
Приготвяне20 мин.
Готвене15 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо806
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • брашно – 200 г
  • царевично брашно – 200 г
  • сол – 1 ч.л.
  • масло – 50 г
  • вода – 150 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашната се пресяват заедно със солта. Добавя се разтопеното масло и се разбърква до получаване на трохи. Водата се сипва постепенно и се омесва гладко тесто.

Оставя се за един час да почине и след това се разделя на топки. Те се разточват на тънки питки, които се изпичат в загрят тиган от двете страни.

Готовите тортили се пръскат с вода и се нареждат една върху друга. Покриват се с кърпа да се задушат.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар