Тортили с два вида брашно

16/02/2014
Марина Норд
отМарина НордГотвач2689
Приготвяне20 мин.
Готвене15 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо885
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • брашно - 200 г
  • царевично брашно - 200 г
  • сол - 1 ч.л.
  • масло - 50 г
  • вода - 150 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашната се пресяват заедно със солта. Добавя се разтопеното масло и се разбърква до получаване на трохи. Водата се сипва постепенно и се омесва гладко тесто.

Оставя се за един час да почине и след това се разделя на топки. Те се разточват на тънки питки, които се изпичат в загрят тиган от двете страни.

Готовите тортили се пръскат с вода и се нареждат една върху друга. Покриват се с кърпа да се задушат.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар