Арабски дюнер питки

13/02/2014
Марина Норд
отМарина НордГотвач2689
"И преди да пристъпите към дюнера, нека видим как се правят най-вкусните арабски питки "
Приготвяне25 мин.
Готвене100 мин.
Общо125 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 539
  • Преглеждания за месеца68
  • Преглеждания за седмицата12
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява и в средата се оформя кладенче. Сипват се захарта, солта, маята и зехтинът.

Водата се добавя постепенно и се замесва гладко тесто. Разделя се на 16 топки и се оставят да втасат.

Топките се разточват до големината на тигана, в който ще се пекат.

Изпичат се на сух загрят тиган. Готовите питки се нареждат една върху друга и се покриват с кърпа.подобни рецепти тук

5 3
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Радомира Михайлова
Много вкусни станаха, направих половин доза, ама като ги опитах съжалих, следващия път ще е пълната :)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!