Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Арабски Питки»Арабски дюнер питки

Арабски дюнер питки

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Арабски дюнер питки1 / 4
13/02/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
125 мин.
Порции
8
"И вкъщи може да си приготвите арабски дюнер питки, лесно е с тази рецепта"

Необходими Продукти

  • брашно - 5 ч.ч.
  • мая - 2 пакетчета
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 щипка
  • вода - 400 мл
  • зехтин - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява и в средата се оформя кладенче. Сипват се захарта, солта, маята и зехтинът.

Водата се добавя постепенно и се замесва гладко тесто. Разделя се на 16 топки и се оставят да втасат.

Топките се разточват до големината на тигана, в който ще се пекат.

Изпичат се на сух загрят тиган. Готовите питки се нареждат една върху друга и се покриват с кърпа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
53
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Радомира Михайлова
Радомира Михайлова
Много вкусни станаха, направих половин доза, ама като ги опитах съжалих, следващия път ще е пълната :)
06.02.2016 19:21
1