Супа от бяла риба

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k3k
Супа от бяла риба1 / 2
13/02/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Това не е просто супа, това е еликсир, с който ви препоръчваме да се поглезите"

Необходими Продукти

  • бяла риба - 700 г филе
  • лук - 2 глави
  • гъби - 150 г
  • олио - 3 с.л.
  • дафинов лист - 1 бр
  • вино - 1 ч.ч. бяло
  • брашно - 2 с.л.
  • сметана - 1 ч.ч.
  • яйца - 2 бр (само жълтъците)
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвате гъбите и ги задушавате с лука и олиото. Слагаме дафиновия лист и брашното. Разбъркваме и наливаме виното и 6 чаши вода. Посоляваме и оставяме на умерен огън.

Нарязваме рибата на едри кубчета и когато сместа заври, прибавяме кубчетата. Варим около 20 минути и сваляме от огъня. Разбъркваме жълтъците със сметаната и застройваме супата.

Поръсваме със ситно нарязан магданоз и сервираме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.3
50
42
31
21
10
Дай твоята оценка: