Лучен пай

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k3k
Лучен пай1 / 2
13/02/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • Тесто
  • брашно - 2 1/3 ч.ч., обикновено
  • сол - 1/4 ч.л.
  • яйца - 2 бр., леко разбити
  • зехтин - 1 с.л.
  • Плънка
  • лук - 700 г, на филийки
  • зехтин - 4 с.л.
  • сирене - 200 г, швейцарско (Грюер), на кубчета
  • яйца - 3 бр., леко разбити
  • жълтъци - 1 бр., леко разбит
  • пармезан - 1/2 ч.ч. (60 г)
  • маслини - 1/2 ч.ч., без костилки
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тесто: Брашното и солта се пресяват, добавят се яйцата с 1 с.л. зехтин. Меси се до получаването на гладко и еластично тесто, което трябва да престои в хладилника около 30 мин. Фурната се загрява предварително до 180 градуса. Форма за печене на пай с диаметър 23 см се намазва с масло.

Плънка: Лукът се запържва. Тестото се разточва с дебелина 5 мм и се изрязва на два кръга. Единият тестен кръг се слага във формата за печене и се покрива със сиренето. Яйцата се разбиват с пармезана.

Добавят се лукът и маслините, солта и черният пипер и се покрива с другият тестен кръг. Най-отгоре се нанася жълтъка. Пече се около 30 - 35 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
52
41
30
21
10
Дай твоята оценка: