Пица с моцарела от биволско мляко

13/02/2014
Maria  Toncheva
отMaria TonchevaНовак6301
Приготвяне25 мин.
Готвене15 мин.
Общо40 мин.
Порции1 пица(30 см)
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 397
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • Тесто за пица
  • мая - 25 г, прясна или 2 пакетчета ( по 7 г), суха
  • вода - 2/3 ч.ч. (150 мл), топла
  • брашно - 3 ч.ч. (450 г), обикновено = ½ ч.ч. (75 г), за поръсване на работния плот
  • сол - ½ ч.л.
  • Плънка
  • домати - 6 бр.
  • сол - на вкус
  • моцарела - 300 г от биволско мляко
  • чесън - 1 скилидка
  • зехтин - 2 с.л.
  • босилек - пресен, накъсан по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

След като се подготви тестото по стандартния начин, се оставя да втасва встрани около час и половина. Предварително се загрява фурната до 220 градуса. Форма за печене на пица се намазва с растително масло.

След като тестото вече е втасало, се омесва за една минута, а след това се разстила във формата за печене. Доматите се бланшират във вряща вода за 1 мин. и се обелват.

Режат се на тънки филийки, отделят се семките им. Сиренето, доматите, чесънът се подреждат върху тестото и се поръсва зехтина. Пече се около 15-25 мин. Украсява се с босилек по желание.
подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар