Пилешка яхния със сметана

23/10/2011
Лили
отЛилиНовак
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции3-4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 524
  • Преглеждания за месеца52
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

  • пилешко месо – 500 гр.
  • масло – 75 гр.
  • пилешки бульон – 500 мл.
  • праз – 1 стрък
  • моркови – 2 бр.
  • картофи – 2 бр.
  • дафинов лист – 2 бр.
  • черен пипер – 10 зърна
  • яйца – 1 бр. жълтък
  • сметана – 250 мл.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Морковите и празът се изчистват и се нарязват „Жулиен”.

Картофите се обелват и се нарязват на кубчета с размер 2 см.

Маслото се разтопява в дълбок тиган на средна температура, след което се добавят зеленчуците, дафиновите листа и черния пипер и се сотира около 5 мин., без да се оставят зеленчуците да се зачервят силно. Добавя се и бульонът и се оставя да заври. Добавя се и пилешкото месо и се оставя да ври на слаб огън около 10 мин. След това пилешкото се изважда и се нарязва на парчета.

Яйчният жълтък се разбива, като се долива 200 мл. от бульона и се бърка постоянно.

Получената смес се връща обратно в тигана заедно със сметаната, като се бърка.

Загрява се отново до температура пред завиране, добавя се пилешкото и се овкусява.

Сервира се в купички.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар