Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Пица с маслини, сирене и цикория

Пица с маслини, сирене и цикория

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k3k
Пица с маслини, сирене и цикория1 / 2
19/02/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
1 пица(30 см)

Необходими Продукти

  • Тесто за пица
  • мая - 25 г, прясна или 2 пакетчета ( по 7 г), суха
  • вода - 2/3 ч.ч. (150 мл), топла
  • брашно - 3 ч.ч. (450 г), обикновено = ½ ч.ч. (75 г), за поръсване на работния плот
  • сол - ½ ч.л.
  • Плънка
  • цикория - 4 бр.
  • зехтин - 3 с.л.
  • сирене - 2/3 ч.ч. (150 г), Рикота
  • маслини - 150 г, черни
  • кедрови ядки - 4 с.л.
  • стафиди - 4 с.л., едри
  • каперси - 2 с.л., осолени, изплакнати
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

След като се подготви тестото, се оставя да втасва встрани около час и половина. Предварително се загрява фурната до 220 градуса. Форма за печене на пица се намазва с растително масло.

След като тестото вече е втасало се омесва за една минута, а след това се разстила във формата за печене.

Плънката: Цикорията се вари в подсолена вряща вода около 5 мин. Изцежда се, реже се на ситно и се запържва в 2 с.л. от зехтина.

Сиренето, маслините, кедровите ядки, стафидите и каперсите се смесват, осолява се и се поръсва с черния пипер. Готовата вече смес се разстила върху тестото и се поръсва с останалия зехтин. Пече се около 25-30 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

никнай
никнай
Пицата е блат, доматен сос и кашкавал а всичко останало е фантазия.
всеки решава сам за себеси дали му харесва дадена "рецепта" или не ....
07.02.2016 23:37