Чийзкейк с трици

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
31442742k
Чийзкейк с трици1 / 2
25/03/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
10
"Като казваме, че е диетичен и спокойно може да си вземете трето парче, значи е така"

Необходими Продукти

  • ЗА БЛАТА
  • трици - 250 г смлени
  • сметана - 150 мл течна
  • масло - 130 г
  • ЗА КРЕМА
  • извара - 600 г
  • рикота - 250 г
  • маскарпоне - 250 г
  • захар - 150 г
  • яйца - 3 бр.
  • жълтъци - 2 бр.
  • сметана - 200 мл течна
  • брашно - 70 г бяло
  • нишесте - 80 г царевично
  • ванилия - 2 пакетчета
  • шоколад - за украса, настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смелете триците на брашно и ги смесете с маслото и течната сметана.

Изсипете сместа в кръгла тавичка и я разпределете по дъното и стените.

Сложете я на хладно за 20 минути. В кухненски чопър пуснете двата вида сирене, изварата, захарта, яйцата, жълтъците, брашното, нишестето и ванилията.

В друг съд разбийте сметаната и я добавете. Пасирайте сместа и с нея покрийте охладения блат.

Пъхнете във фурната и печете на 160 градуса около 60 минути.

След като кейкът изстине, се слага в хладилника за няколко часа. Украсява се с настърган шоколад и се поднася.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.3
50
42
31
21
10
Дай твоята оценка: