Калмари с червено вино

16/02/2014
Teodora Cekova
отTeodora CekovaНовак769
Приготвяне25 мин.
Готвене35 мин.
Общо60 мин.
Порции5-6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо855
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почиствате калмарите и ги нарязвате. Заливате с зехтин и прибавяте нарязаните лук, моркови и чесъна. Наливате 1/2 чаша вода и задушавате за около 10 минути.

Сипвате брашното и доматеното пюре. Подправяте с черния и червения пипер. Разбърквате добре. Посолявате, наливате виното и 1 чаша вода, прибавяте мащерката и целината и захлупвате съда.
Задушавате на тих огън около 40 минути.

Може да поднесете ястието както топло, така и студено.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар