Ризото с аспержи

14/02/2014
Maria  Toncheva
отMaria TonchevaНовак6301
Приготвяне30 мин.
Готвене35 мин.
Общо65 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 434
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг3.8 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Избират се крехките връхчета, които се режат на едро. Запържват се в 2 с.л. от маслото. Добавя се 1 ч.ч. от зеленчуковия бульон и се варят около 15 мин.

Прехвърлят се в блендер и се разбива до получаването на гладка смес. Лукът се запържва в останалото масло около 5 мин. Добавя се оризът и се разбърква около 2 мин. Добавя се виното и зеленчуковият бульон постепенно.

Прибавя се пюрето от аспержи и се държи на огъня около 18 мин., или докато омекне оризът. Най-накрая се добавя пармезанът и сметаната. Поръсва се с пипера.
подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар