Ризото с аспержи

14/02/2014
Приготвяне30 мин.
Готвене35 мин.
Общо65 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 152
  • Преглеждания за месеца262
  • Преглеждания за седмицата93
  • Рейтинг3.8 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • аспержи - 600 г
  • масло - 4 с.л.
  • бульон - 1, 25 л, зеленчуков
  • лук - 1 глава, на ситно
  • ризото - 2 ч.ч. (400 г)
  • бяло вино - 6 с.л., сухо
  • сметана - 4 с.л.
  • пармезан - 1/2 ч.ч. (60 г), настърган
  • бял пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Избират се крехките връхчета, които се режат на едро. Запържват се в 2 с.л. от маслото. Добавя се 1 ч.ч. от зеленчуковия бульон и се варят около 15 мин.

Прехвърлят се в блендер и се разбива до получаването на гладка смес. Лукът се запържва в останалото масло около 5 мин. Добавя се оризът и се разбърква около 2 мин. Добавя се виното и зеленчуковият бульон постепенно.

Прибавя се пюрето от аспержи и се държи на огъня около 18 мин., или докато омекне оризът. Най-накрая се добавя пармезанът и сметаната. Поръсва се с пипера.
подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар