Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Ризото»Ризото с червени рози

Ризото с червени рози

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k3k
Ризото с червени рози1 / 2
18/02/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • рози - 4 бр.
  • масло - 1/2 ч.ч. (125 г)
  • ризото - 2 ч.ч. (400 г), италиански орзи
  • индийско орехче - 1/8 ч.л.
  • черен пипер - на вкус
  • бяло вино - 1/2 ч.ч. (125 мл)
  • бульон - 2 ч.ч., зеленчуков
  • сметана - 6 с.л., нискомаслена
  • сирене - 125 г, ементал, нарязано
  • розова вода - няколко капки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Розите се мият. Заделят се 8 листчета от най-хубавите и се заделят встрани в купа със студена вода. Разтопява се половината от маслото и се запържват онези листчета с по-блед цвят. Добавя се оризът и се запържва около 2 мин.

Поръсва се с индийското орехче и черния пипер. Добавя се и виното и се оставя да се изпари. Постепенно се добавя зеленчуковият бульон до изчерпване на количество. Вари се около 18 мин.

След като свари оризът наполовина се прибавят ярките листенца от рози. Когато омекне ризотото се прибавят маслото, сметаната, сиренето Ементал и розовата вода. Декорира се с листенцата от рози.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: