Люто - кисела супа

25/06/2008
"Ако не сте смели експериментатори гастрономи, това не е за вас. Тази вкусотия е само за истински ценители "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции6-8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо7 307
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5

Необходими Съставки

  • свинско месо – 100 гр.
  • гъби – китайски сушени 3 бр.
  • скариди – сурови 100 гр.
  • пилешки бульон – 1500 мл.
  • бамбукови филизи – 30 гр.
  • зелен лук – 3 стръка
  • захар – 1 с.л.
  • соев сос - ч..
  • сос – чили 1.5 ч.л.
  • оцет – 1.5 с.л.
  • сусамово олио – 1 с.л.
  • шери – 2 с.л.
  • яйца – 1 бр.
  • нишесте – 1 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на ивици с дължина около 5 см. и заедно със скаридите и бульона се слага в тенджера да заври и се оставя да ври на тих огън 4 - 5 мин.

Гъбите се накисват за 5 мин. във вряща вода и след това се нарязват и се добавят към врящата смес. Прибавят се и всички останали съставки, с изключение на яйцето. Оставя се да заври отново и да ври още 1 - 2 мин.

Тенджерата се сваля котлона и се прибавя бавно разбитото яйце, като се бърка постоянно докато се образуват бели конци от белтъка.

1 лъжица супа се смесва с нишестето и 2 с. л. студена вода и се разбърква добре. Получената смес се добавя към супата като се бърка непрекъснато. Супата отново се оставя да заври за 1 - 2 мин. и се сваля от котлона.


подобни рецепти тук

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Гина
Гина
18.04.2012 10:50
Пробвала съм супата и се получава доста добре. Не знам дали е "автентична", но определено си струва да се приготви..
0
0
Диян
Диян
17.04.2012 20:24
Не струва тази рецепта не е автентична.А и на снимката никаде не се вижда пресеченото яйце
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв