Египетска салата

06/06/2014
Марина Норд
отМарина НордГотвач2685
Приготвяне20 мин.
Общо20 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 448
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • нахут – 3 ч.ч. консервиран
  • домати – 2 бр.
  • лук – 1 глава
  • целина – 2 стръка (зелената част)
  • краставици – 1 бр.
  • чесън – 6 скилидки
  • копър – 3 - 4 стръка
  • оцет – 3 ч.л.
  • зехтин – ½ ч.ч.
  • сол – ½ ч.л.
  • черен пипер – ½ ч.л.
  • магданоз – 2 - 3 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нахутът се отцежда и се добавят нарязаните на кубчета домати, настърганият на ренде лук, нарязаната на ситно целина и краставицата, нарязана на кръгчета.

Поръсва се със сол и черен пипер и се разбърква. Приготвя се дресинг от оцета, зехтина и накълцания копър и с него се залива салатата. Преди сервиране се поръсва с пасиран чесън и накълцан магданоз.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Валентина Псалтирова
Валентина Псалтирова
09.06.2014 13:14
Използвам нахут, но го готвя на манджа. Трудно ми е да накарам домашните си хора да го ядат. Майка ми го обича печен и нищо не е в състояние да я накара да яде от манджата, тя е кибар /намира кусури на ястията, не яде всичко/.
0
1

Виж всички коментари или напиши такъв