Корейска салата от червено зеле

13/04/2014
Приготвяне20 мин.
Готвене15 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 941
  • Преглеждания за месеца76
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • зеле - 400 г червено
  • ябълки - 2 бр.
  • зелен лук - 1 връзка
  • лук - 1 глава
  • оцет - 4 с.л. ябълков
  • майонеза - 50 г
  • сол - 5 г
  • захар - ½ ч.л.
  • лимонов сок - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелето се нарязва на тънки ивици и се полива с половината от ябълковия оцет. Посолява се и се намачква. Оставя се за половин час на студено.

Добавят се ябълките, почистени и нарязани на тънки ивички, и се поливат с лимоновия сок. Отгоре се сипват нарязаният на ситно зелен лук и кромид лукът, нарязан на колелца.

Салатата се залива с дресинг, приготвен от майонезата, останалия оцет и захарта.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар