Корейска салата от червено зеле

13/04/2014
Марина Норд
отМарина НордГотвач2685
Приготвяне20 мин.
Готвене15 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 700
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • зеле – 400 г червено
  • ябълки – 2 бр.
  • зелен лук – 1 връзка
  • лук – 1 глава
  • оцет – 4 с.л. ябълков
  • майонеза – 50 г
  • сол – 5 г
  • захар – ½ ч.л.
  • лимонов сок – 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелето се нарязва на тънки ивици и се полива с половината от ябълковия оцет. Посолява се и се намачква. Оставя се за половин час на студено.

Добавят се ябълките, почистени и нарязани на тънки ивички, и се поливат с лимоновия сок. Отгоре се сипват нарязаният на ситно зелен лук и кромид лукът, нарязан на колелца.

Салатата се залива с дресинг, приготвен от майонезата, останалия оцет и захарта.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар