Картофена салата с рукола

15/03/2014
Марина Норд
отМарина НордГотвач2685
Приготвяне45 мин.
Готвене20 мин.
Общо65 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 918
  • Преглеждания за месеца51
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • картофи – 1 кг
  • рукола – 200 г
  • лук – 1 глава червен
  • бульон - 250 мл зеленчуков
  • оцет – 2 с.л. ябълков
  • зехтин – 3 с.л.
  • чесън – 1 стрък пресен
  • горчица – 1 ч.л.
  • черен пипер – ½ ч.л.
  • сол – ½ ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се измиват и сваряват в подсолена вода. Изплакват се със студена вода и се обелват. Нарязват се на кубчета и се добавя лукът, нарязан на ситно.

Бульонът се затопля и към него се добавят солта, черният пипер, зехтинът, оцетът и горчицата. С тази смес се заливат картофите и се оставят за един час за да попият добре.

Отгоре се посипват с нарязан на ситно чесън и накъсана рукола. Салатата се разбърква добре и се сервира.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар