Салата винегрет по френски

11/08/2014
Марина Нордот Марина НордГотвач / Автор
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 935
  • Преглеждания за месеца121
  • Преглеждания за седмицата28
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Картофите се обелват, нарязват на кубчета и се сваряват. Отцеждат се добре и когато изстинат, се добавят отделно сварените и нарязани на кубчета цвекло и моркови.

Киселите краставички, единият лимон и лукът се нарязват на дребно и заедно със стафидите и отцеденият грах се добавят към картофите и цвеклото.

В 100 мл от водата, в която са се варили зеленчуците, се добавят виното, зехтинът, черният пипер, солта, горчицата, оцетът и сокът на втория лимон.

Оставя се да кипне и когато изстине, с този дресинг се залива салатата и се похлупва. Оставя се за половин час, за да попият зеленчуците и се сервира гарнирана със сварените яйца.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар