Салата винегрет по френски

11/08/2014
Марина Норд
отМарина НордГотвач2685
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 731
  • Преглеждания за месеца42
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг-
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • цвекло – 1 глава
  • моркови – 3 бр.
  • картофи – 500 г
  • лук – 2 глави
  • грах – 300 г консервиран
  • кисели краставички – 2 бр.
  • стафиди – 1 шепа
  • лимони – 2 бр.
  • яйца – 2 бр. (сварени)
  • зехтин – 1 ч.ч.
  • червено вино – 1 ч.ч.
  • оцет – 1 ч.л.
  • горчица – 1 ч.л.
  • черен пипер – ½ ч.л.
  • сол – 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват, нарязват на кубчета и се сваряват. Отцеждат се добре и когато изстинат, се добавят отделно сварените и нарязани на кубчета цвекло и моркови.

Киселите краставички, единият лимон и лукът се нарязват на дребно и заедно със стафидите и отцеденият грах се добавят към картофите и цвеклото.

В 100 мл от водата, в която са се варили зеленчуците, се добавят виното, зехтинът, черният пипер, солта, горчицата, оцетът и сокът на втория лимон.

Оставя се да кипне и когато изстине, с този дресинг се залива салатата и се похлупва. Оставя се за половин час, за да попият зеленчуците и се сервира гарнирана със сварените яйца.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар