Японска салата Намазу

11/09/2014
Марина Норд
отМарина НордГотвач2689
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 672
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • ряпа - 500 г бяла
  • моркови - 3 бр.
  • бульон - 1 кубче
  • оцет - 1/3 ч.ч.
  • вода - 100 мл
  • саке - 1 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • захар - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Морковите и ряпата се обелват и се настъргват на едро ренде. Посоляват се и се оставят за половин час.

След това се измиват и се отцеждат. В тенджера се наливат водата, половината оцет, добавя се захарта и се пуска кубчето бульон.

Когато течността заври, се добавят ряпата и морковите. Тенджерата се сваля от котлона и се сипват сакето и останалият оцет.

Покрива се и се оставя за една нощ в хладилник.

подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Кулинарна Мрежа
Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 58 301 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!