Японска салата Намазу

11/09/2014
Марина Норд
отМарина НордГотвач2685
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 436
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • ряпа – 500 г бяла
  • моркови – 3 бр.
  • бульон – 1 кубче
  • оцет – 1/3 ч.ч.
  • вода – 100 мл
  • саке – 1 с.л.
  • сол – 1 щипка
  • захар – 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Морковите и ряпата се обелват и се настъргват на едро ренде. Посоляват се и се оставят за половин час.

След това се измиват и се отцеждат. В тенджера се наливат водата, половината оцет, добавя се захарта и се пуска кубчето бульон.

Когато течността заври, се добавят ряпата и морковите. Тенджерата се сваля от котлона и се сипват сакето и останалият оцет.

Покрива се и се оставя за една нощ в хладилник.

подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар