Винегрет от зеленчуци

17/02/2014
Марина Норд
отМарина НордГотвач2685
Приготвяне40 мин.
Готвене25 мин.
Общо65 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо454
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • моркови – 2 бр.
  • цвекло – 1 глава
  • картофи – 6 бр.
  • кисели краставички – 6 бр.
  • червен лук – 1 глава
  • кисело зеле – 200 г
  • яйца – 6 бр. (сварени – само жълтъците)
  • олио – 35 мл
  • оцет – 30 мл
  • горчица – 2 ч.л.
  • захар – 1 ч.л.
  • сол – 1 ч.л.
  • черен пипер – ½ ч.л.
  • магданоз – 5 - 6 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Морковите и картофите се сваряват заедно, а цвеклото отделно. Обелват се и се нарязват на кубчета.

Добавят се нарязаното зеле, кисели краставички, червен лук и се поръсва с черен пипер.

Приготвя се дресинг от размачканите с вилица жълтъци, олиото, оцета, горчицата, захарта и солта и с него се залива салатата. Поръсва се с накълцан магданоз.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар