Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Зеленчукова Салата»Салата от цвекло с рукола и мед

Салата от цвекло с рукола и мед

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Салата от цвекло с рукола и мед1 / 2
17/02/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • червено цвекло - 6 глави
  • зехтин - 100 мл
  • рукола - 200 г
  • лимони - 2 бр.
  • мед - 4 с.л.
  • козе сирене - за поръсване, по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Цвеклото се слага в тава и се залива се с половината зехтин. Покрива се с алуминиево фолио и се запича в загрята фурна.

Оставя се да изстине и се обелва. Нарязва се на едри кубчета и се добавя почистената и нарязана рукола.

Залива се със сока на лимоните, останалия зехтин и меда. Салатата се разбърква и се сервира, поръсена по желание с натрошено козе- или фета сирене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: