Боб в гювече

29/06/2008
от ЛинаНовак
"Колко често се сещате да приготвите боб в гювече?"
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции3-4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо13 766
  • Преглеждания за месеца40
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4,2 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • боб – 400 гр.
  • домати – 2 - 3 бр.
  • лук – 3 глави
  • олио – 100 мл.
  • чушки – 3 - 4 бр.
  • червен пипер
  • магданоз
  • джоджен
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснатият от предната вечер фасул се залива със студена вода и се вари на умерен огън до омекване.

Ситно нарязаният лук се задушава в мазнина и малко вода. Прибавят се един ситно нарязан домати, червеният пипер и пиперките, нарязани на ивици.

Свареният и отцеден фасул се изсипва в пръстен гювеч. Отгоре се нареждат задушените заедно с лука пиперки и се добавят резенчета пресен домат. Поръсва се със ситно нарязаните магданоз и джоджен, посолява се, долива се малко вода и се запича на фурна.
подобни рецепти тук

5 6
4 3
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

ирина иванова
ирина иванова
23.07.2010 11:11
От както имам гювеч,май само в него готвя, всичко става по-хубаво.
0
0
iiiii
iiiii
09.08.2009 15:55
Браво. Яко е.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв