Пълнозърнест хляб с маслини

17/02/2014
Еко КПойнт
отЕко КПойнтНовак5
Приготвяне55 мин.
Готвене40 мин.
Общо95 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 229
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в хладката вода. Пресейте брашното тип 500, прибавете гречката, гриса и ситно смляното мюсли. Прибавете солта и разбъркайте. Прибавете водата с маята и замесете тесто.

Добавете сусамовото семе. Добавете зехтина и меда и продължете да месите. Ако тестото ви стане на трохи, добавете постепенно млякото, докато стане хубаво тесто. Месете, докато тестото стане гладко.

Забележка: Заради консистенцията на брашната, тестото ще бъде леко грапаво.

Прибавете маслините, нарязани на шайби. Продължете да месите поне 10 минути. Оставете да втаса на стайна температура (обикновено в същия съд, в който сте замесили тестото, като сте покрили съда с памучна кърпа) около 40-45 минути.

Когато тестото е втасало, прехвърлете в намазнена и набрашнена тавичка и печете на 170 градуса (350 F) около 35-40 минути или докато е готово. Проверете с клечка за зъби готовността му.

Оставете да изстине и извадете от формата за хляб.
Нарежете на филии и сервирайте с бяло българско козе или саламурено краве сирене.подобни рецепти тук

5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар