Картофи с горгонзола

Картофи с горгонзола1 / 2
18/02/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • картофи - 2 броя (200 грама брой)
  • горгонзола - 75 г
  • извара - 75 г
  • сметана - 75 г
  • босилек - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • зехтин - 1 ч.л.
  • кедрови ядки - 15 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и измийте картофите, надупчете ги няколко пъти с нещо остро и ги сварете в солена вода за около 15 минути. След това ги изцедете.

Намажете картофите със зехтин, завийте ги с фолио и ги печете около 45 минути на 200 градуса във фурна.

През това време смачкайте горгонзолата с вилица, добавете изварата, сметаната и босилека. Добре разбъркайте и добавете сол и черен пипер на вкус.

Изпържете кедровите ядки.

Извадете картофите, махнете фолиото и оставете да изстинат. Издълбайте ги в средата и полейте с с микса от горгонзола. Най-накрая поръсете с кедровите ядки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
50
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Люрета
Люрета
Какво е горгонзола?????
01.03.2014 09:54
2