Карнобатски тутманик с кашкавал

20/02/2014
Ivanka
отIvankaНовак252
Приготвяне40 мин.
Готвене60 мин.
Общо100 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 789
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Размиваме маята в малко хладка вода. Прибавяме около 2 с.л. брашно и приготвяме каша, която оставяме да втаса.

Замесваме меко тесто, като към пресятото брашно прибавяме разбити яйцата, киселото мляко, 2 с.л. олио, втасалата мая, сол и малко вода.

Полученото тесто разделяме на две топки и всяка разточваме на кора с дебелина около 5-6 мм.

Приготвените кори намазваме с омекнало на стайна температура масло и поръсваме с настърган кашкавал, които предварително сме разделили на две. Поръсените кори навиваме на рула.

В намазана с олио тава слагаме двете рула на разстояние едно от друго и ги оставяме да втасат. Намазваме бухналите рула с разбит жълтък с 1 с.л. олио и печем в умерена фурна до зачервяване.подобни рецепти тук

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар